Vlogi na yt. Strona: 1

Vlogi na yt Dodano: 2011-05-22 03:32

Chyba jesteś co do siebie za bardzo krytyczna.
Wydaje Ci się, że fatalnie wypadasz przed kamerą, choć na pewno tak nie jest.
Owszem, są ludzie, którzy mają "parcie na szkło" i tacy którzy tego nie mają.
Cała tajemnica jednak polega po prostu na pewności siebie.
Musisz uwierzyć, że potrafisz!
A najlepiej, to z nikim się się nie utożsamiać. Bądź sobą, odpręż się. Powiedz to co myślisz udając, że w ogóle nie widzisz kamery.
Po prostu tak, jakbyś rozmawiała z najlepszą przyjaciółką. Wiesz, że Cię wysłucha, przyjmie Twoje problemy.
Postaraj się zachować naturalnie, tak jak normalnie rozmawiasz z bliską osobą.

Albo nawet nie! Przecież gadasz tylko do przedmiotu. Nikt Cię nie słyszy, a nagranie możesz w każdej chwili skasować. Ty masz władzę.
Próbuj więc bez żadnych zahamowań, a zobaczysz, że kolejne nagranie będzie zupełnie inne, takie, którego byś się nie spodziewała.
To naprawdę kwestia wprawy i myślę, że takie ćwiczenie z nagrywaniem samej siebie to świetna sprawa. Widzisz wtedy siebie, jaka jesteś i możesz coś zmienić lub nie.
Zobaczysz, że powtarzając nagrania, modyfikując świadomie swoje własne zachowania, osiągniesz etap z którego będziesz zadowolona!
Nie poddawaj się tylko!

Dodano: 2011-05-22 03:50

tak jak mówi sphinxia, myśle że faktycznie powinnaś zapomnieć że ta kamera istnieje i myśleć że mówisz sama sobie, jak w myślach, jak w tedy kiesy jesteś sama, to wychodzi najlepiej, bo nie robisz żadnych takich zachowań, które nie są "twoje", jesteś po prostu sobą.

Ja najchętniej też bym sobie zrobiła taki vblog, ale nie mam zbyt dużo znajomych, a w 1 minucie nie wiem o czym mówić. Boje się też, że niektórzy mogliby mnie nie zrozumieć, albo wziąść za idiotke. Może ty też tak masz.

Dodano: 2011-05-22 04:08

Podstawowa rzecz: nie przejmować się, co inni powiedzą.
Jeżeli chcesz coś powiedzieć, to zrób to po prostu i nie patrz na opinię innych.

Aby dodać sobie pewności siebie zrób kilka prób, wyreżysuj samą siebie.

Dodano: 2011-05-27 20:14

Hmm... wow. Dzięki za rady :) Postaram się do nich jakoś przypasować. Może za jakiś czas uda mi się coś sensownego nagrać. Teraz nawet nie mam czym- telefon w naprawie :c
Dzięki :)

Dodano: 2011-05-28 12:24

Demonika napisał(a):
Hmm... wow. Dzięki za rady :) Postaram się do nich jakoś przypasować. Może za jakiś czas uda mi się coś sensownego nagrać. Teraz nawet nie mam czym- telefon w naprawie :c
Dzięki :)

Telefonem? e, daj spokuj, nie lepiej kupić już jakąś lepszą kamerke internetową? do 100zl kupisz już naprawde coś dobrego..

Dodano: 2011-05-29 10:40

Teraz to ja nie mam nawet 10 zł xD
Wszystko wydałam na płyty. W ciągu kilku miesięcy... I lipa.

Dodano: 2011-05-30 01:52

hm..To cóż poradzić..czekać ino

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło